Lyssna live!

Pierre pratar ufo med Clas Svahn

29 maj 2022

Clas Svahn, Pierre Näsman

Pierre Näsman träffar Clas Svahn och samtalar bland annat om ufo iakttagelser, första ufoutfrågningen i USA:s kongress på femtio år och om det svenska fenomenet spökraketerna. Clas är känd för sitt engagemang inom ufoforskningen internationellt och idag vice ordförande och internationell samordnare i Riksorganisationen UFO-Sverige. Clas är också redaktör för UFO-Sveriges tidskrift UFO-Aktuellt. Lyssna och låt dig inspireras!
Clas Svahns blogg
UFO-SVERIGE

Medverkar:

Clas Svahn, Pierre Näsman

Längd:

42 min

Ort/Område:

Järfälla

Hördes på 91,4:

29 maj till 12 juni 2022

Hördes senast som repris
14 augusti till 21 augusti 2022

Extra om programmet

Clas fotar oss till sin blogg strax innan vi börjar samtalet.

Den 14 oktober 1956 såg två snickare ett föremål som svängde ned från himlen över Väddö i Roslagen och stannade framför deras bil som fick motorstopp. När föremålet gett sig av hittade de båda en metallbit som var alldeles varm trots att det var sent på kvällen. En analys har visat att den är gjord av volframkarbid, en hårdmetall som avger värme snabbt och borde varit kall.

Clas håller upp en orginal jacka som användes i filmen "The Fifth Elemente" från 1997 där stjärnorna är Bruce Willis, Milla Jovovich och Gary Oldman.

En sten som kontaktpersonen Ante Jonsson lämnat in efter en lång rad år med händelser som fortfarande är svårförklarade.

Clas hade fler intressen och visar här glatt upp en sköld som användes i filmen "Cleopatra" med Elizabeth Taylor i huvudrollen från 1963. Det var supercoolt och en rejäl bonus utöver UFO samtalet.

Den här meteoriten vägde ursprungligen 300 000 ton och föll ner i Arizona för 50 000 år sedan och bildade en 1,2 km bred och 120 meter djup krater som idag är ett stort turistmål.

Relaterat

Pierres värld20

Pierres värld

Detta program ingår i podcasten "Pierres värld"
Tyresöradions egen äventyrsreporter som följer lokala och globala äventyr

Programmet har hörts på närradion i Tyresö. Tyresöradion sänder personintervjuer, fördjupningar för olika intressen, föreningsinformation, evenemang m.m.