Lyssna live!

Kontakta gärna Tyresöradion på info@tyresoradion.se

Du kan även kontakta programmakarna eller styrelsen här nedan.

Programmakarna

Ann Sandin-Lindgren
ann.sandinlindgren@gmail.com
Redaktör för Tyresöradion. Även kassör i styrelsen. Gör program med fokus på sociala och politiska frågor. Intervjuar alla som vill bli intervjuade. Har arbetat med narkomanvård, som lärare och i 24 år på SVT med IT-utbildning. Har ett förflutet som s-politiker i Tyresö kommunfullmäktige och i Barn- och Utbildningsnämnden. Numera kallar hon sig ”politiskt deprimerad”. Tror verkligen på yttrandefriheten och de långa samtalen där åsikter får brytas och belysas. Gillar inte politisk pajkastning. Bor på Farmarstigen, lyckligt gift och har nyligen blivit mormor.
Läs mer om Ann
Leif Bratt
leif.bratt@gmail.com
Har varit en av de mest produktiva programmakarna de senaste åren. Gör regelbundet sammanfattningar om kommunfullmäktiges kommande ärenden. Miljö och ekonomi är några av fokusfrågorna men intervjuar alla som vill bli intervjuade. Har ett förflutet som företrädare för Miljöpartiet i Tyresö men är numera inte längre medlem i något politiskt parti. Bor på Sikvägen.
Läs mer om Leif
Gunnel Agrell Lundgren
gunnel.agrell@gmail.com
Tyresöradions flygande reporter som gör många kulturprogram och skildrar friluftslivet i Tyresö både i skog och mark och på sjön. Numera pensionerad legitimerad apotekare som bl.a. varit chef för Apoteket Gladan i Tyresö i många år. Har varit ordförande i och är fortfarande aktiv i SeniorNet i Tyresö som lär äldre människor hur man använder datorer, plattor och mobiler. Har blivit utsedd till ”Årets Kulturpersonlighet 2018” av Tyresö kommun bland annat för sina insatser där hon skildrar Tyresös historia tillsammans med Göran Magnusson. Bor i Fårdala, kör cab och älskar att segla.
Läs mer om Gunnel
Niklas Wennergren
niklaswennergren65@gmail.com
Tyresöradions egen sportreporter som följer de lokala lagen på kommunens arenor. Bevakar speciellt fotboll och handboll. Sitter i Kultur- och Fritidsnämnden för (s) och följer Tyresös kulturliv. Har stort intresse för musik, mat och olika huvudbonader. Skriver också sport och kulturartiklar i Tyresö Nyheter och är mycket aktiv på Facebook. Har arbetat som lärare och fritidsledare i Tyresö. Varit fotbollstränare i Tyresö FF och i Hanvikens SK. Bor på Myggdalsvägen med sina två katter.
Läs mer om Niklas
Lena Hjelmérus
lena.hjelmerus@telia.com
Lena Hjelmérus är pensionerad överläkare, specialist i geriatrik och diplomerad i palliativ medicin. Hon är även St Lukasterapeut. Kunnig och engagerad i äldrevården i Tyresö. Gör regelbundet programmet ”Dr Lena” tillsammans med bisittaren Leif Bratt men även flera föreningsprogram i de föreningar som hon är engagerad i som Trädgårdssällskapet, Filmföreningen och Friskis&Svettis. Har låtit Tyresöborna följa hennes arbete med biodlingen som hon har på sitt landställe. Bor i Lindalen.
Läs mer om Lena
Catarina Johansson Nyman
catarina.johanssonnyman@gmail.com
Har sedan 2018 börjat göra egna program på Tyresöradion. Catarina gör program om stadsplanering och trygghetsfrågor i ett växande samhälle. Är utbildad lantmätare och har arbetet med fastighetsförvaltning i många år. Är intresserad av historia, arkitektur kultur och samhällsfrågor. Gillar att laga mat, odla, fiska, plocka svamp och ha ett aktivt friluftsliv. Bor på Tyresöhalvön.
Läs mer om Catarina
Lelle Wiborgh
lennartwiborgh@gmail.com
Är författare bl.a. till boken ”Lelleboken – Berättelser ur ett rörigt huvud” och varit mycket aktiv i flera Facebook-grupper i Tyresö. Han bjuder på såväl nostalgi som fantasi från sitt liv, likaså rykande färska betraktelser, både från hemmaplanen i Tyresö och annorstädes. Intervjuar många entreprenörer, eldsjälar som engagerar sig för djur och natur. Älskar gamla moppar och uppskattar att betrakta sin omgivning tidigt en morgon med sin hund. Bor i Trollbäcken. Just nu inte aktiv som programmakare.
Läs mer om Lelle
Jerker Pettersson
jerker.pettersson@gmail.com
Jobbar professionellt med att göra poddar och ljudredigering i sin studio i Trollbäcken. Han har över 30 års erfarenhet av IT-branschen och är även trendanalytiker, strateg och projektledare. Har en särskild förkärlek för Frankrike och franska bilar som 2CV. Gör även spännande reportage om blåljusverksamheten i Tyresö och kluriga spaningar med Lelle Wiborgh.
Läs mer om Jerker
Carina Högberg
carina-hogberg@bredband.net
Carina Högberg är ny programmakare på Tyresöradion med inriktning på personliga berättelser från sitt yrkesliv från ambulansen, hemsjukvården och mobil psykiatri. Hon gör programserien "Personligt med Carina" där hon samtalar med intressanta människor som varit med om mycket och vågar dela sina berättelser.
Läs mer om Carina
Rick Whittell
rickline@live.se
Rick Whittell har 40 års lång bakgrund i utbildningsbranschen, näringsliv, offentlig sektor och eget företagande. Numera är det musik som upptar hans liv. Han är kompositör, artist och musiker, uppmärksammad såväl internationellt som nationellt.
Läs mer om Rick
Pierre Näsman
pierre.nasman@gmail.com
Pierre Näsman är ny programmakare på Tyresöradion med inriktning på äventyr och spännande berättelser. Han arbetar till vardags som vaktmästare och IT-ansvarig på Krusboda skola. Han kämpar för Barncancerfonden efter att en av hans döttrar överlevt sin cancer och vill försöka bestiga Mount Everest igen för att få in pengar till fonden. Övriga intressen är dykning, motorcyklar, hemvärnet och något som heter Korvlinjen.
Läs mer om Pierre

Styrelsen

Anders Linder
anders.linder@fastighetochinkop.se
Ordförande i Närradioföreningen
Byggnadsingenjör. Är chefredaktör för lokaltidningen Tyresö Nyheter, ordförande i Tyresö kommunfullmäktige och lokalpolitiker (s). Har bra koll på Tyresö. Gift med Marie och bor på Farmarstigen.
Björn Andersson
anderbjo@gmail.com
Vice ordförande i Närradioföreningen.
Tidigare VD för TYBO. Gör programmet Båtsudd om båtlivet i Tyresö. Kommunvald revisor (m) i Tyresö kommun. Sambo med programmakaren Catharina. Bor på Bergholm i Östra Tyresö.
Niclas Jonsson
niclas.i.tyreso@bredband.net
Sekreterare i Närradioföreningen.
Lärare på Nyboda skola. Är redaktör och ansvarig utgivare för Radio X3M som gör program med elever på Nyboda skola. Aktiv i Vänortsföreningen. Bor i Lindalen.
Ann Sandin-Lindgren
ann.sandinlindgren@gmail.com
Kassör i Närradioföreningen.
Redaktör och programmakare på Tyresöradion. Har tagit över ansvaret för Tyresöradion från sin avlidne far Åke Sandin. Har ett förflutet som fritidspolitiker och har varit IT-utbildare på SVT.
Christina Melzén
melzen@bredband.net
Ledamot i Närradioföreningen.
Jobbar på Swedbank. Invald i kommunstyrelsen för (L) och är vice ordförande i kommunfullmäktige. Har gjort flera program om Tyresöpolitiken. Bor på Farmarstigen.
Gerd Dufberg
gerd-dufberg@swipnet.se
Ledamot i Närradioföreningen.
F.d. specialmatkokerska. Invald i kommunfullmäktige och Socialnämnden för moderaterna. Har sänt närradio redan på 80-talet. Lång erfarenhet av tyresös föreningsliv. Bor på Sikvägen.
Erland von Heijne
erland.von_heijne@sr.se
Ledamot i Närradioföreningen.
Ljudtekniker på Sveriges Radio. Teknisk ansvarig för studiotekniken. Har bott på Fornudden med sina tre barn. Medverkar med enmansbandet Erland i radioprogrammet På minuten.