Lyssna live!

Kontakta gärna Tyresöradion på info@tyresoradion.se

Du kan även kontakta programmakarna eller styrelsen här nedan.

Programmakarna

Ann Sandin-Lindgren
ann.sandinlindgren@gmail.com
Redaktör för Tyresöradion. Även kassör i styrelsen. Gör program med fokus på sociala och politiska frågor. Intervjuar alla som vill bli intervjuade. Har arbetat med narkomanvård, som programmerare, lärare och i 24 år på SVT med IT-utbildning. Har ett förflutet som s-politiker i Tyresö kommunfullmäktige och i Barn- och utbildningsnämnden. Numera kallar hon sig ”politiskt deprimerad”. Tror verkligen på yttrandefriheten och de långa samtalen där åsikter får brytas och belysas. Gillar inte politisk pajkastning. Bor på Farmarstigen, lyckligt gift och är numera en väldigt tacksam mormor.
Läs mer om Ann
Leif Bratt
leif.bratt@gmail.com
Har varit en av de mest produktiva programmakarna de senaste åren. Gör regelbundet sammanfattningar om kommunfullmäktiges kommande ärenden. Miljö och ekonomi är några av fokusfrågorna men intervjuar alla som vill bli intervjuade. Har ett förflutet som företrädare för Miljöpartiet i Tyresö men är numera inte längre medlem i något politiskt parti. Bor på Sikvägen.
Läs mer om Leif
Gunnel Agrell Lundgren
gunnel.agrell@gmail.com
Tyresöradions flygande reporter som gör många kulturprogram och skildrar friluftslivet i Tyresö både i skog och mark och på sjön. Numera pensionerad legitimerad apotekare som bl.a. varit chef för Apoteket Gladan i Tyresö i många år. Har varit ordförande i och är fortfarande aktiv i SeniorNet i Tyresö som lär äldre människor hur man använder datorer, plattor och mobiler. Har blivit utsedd till ”Årets Kulturpersonlighet 2018” av Tyresö kommun bland annat för sina insatser där hon skildrar Tyresös historia tillsammans med Göran Magnusson. Bor i Fårdala, kör cab och älskar att segla.
Läs mer om Gunnel
Lena Hjelmérus
lena.hjelmerus@telia.com
Lena Hjelmérus är pensionerad överläkare, specialist i geriatrik och diplomerad i palliativ medicin. Hon är även St Lukasterapeut. Kunnig och engagerad i äldrevården i Tyresö. Gör regelbundet programmet ”Dr Lena” tillsammans med bisittaren Leif Bratt men även flera föreningsprogram i de föreningar som hon är engagerad i som Trädgårdssällskapet, Filmföreningen och Friskis&Svettis. Har låtit Tyresöborna följa hennes arbete med biodlingen som hon har på sitt landställe. Bor i Lindalen.
Läs mer om Lena
Niklas Wennergren
niklaswennergren65@gmail.com
Tyresöradions egen sportreporter som följer de lokala lagen på kommunens arenor. Bevakar speciellt fotboll och handboll. Sitter i Kultur- och Fritidsnämnden för (s) och följer Tyresös kulturliv. Har stort intresse för musik, mat och olika huvudbonader. Skriver också sport och kulturartiklar i Tyresö Nyheter och är mycket aktiv på Facebook. Har arbetat som lärare och fritidsledare i Tyresö. Varit fotbollstränare i Tyresö FF och i Hanvikens SK. Bor på Myggdalsvägen med sina två katter.
Läs mer om Niklas
Catarina Johansson Nyman
catarina.johanssonnyman@gmail.com
Catarina gör program om stadsplanering och trygghetsfrågor i ett växande samhälle. Är utbildad lantmätare och har arbetet med fastighetsförvaltning i många år. Är intresserad av historia, arkitektur kultur och samhällsfrågor. Gillar att laga mat, odla, fiska, plocka svamp och ha ett aktivt friluftsliv. Bor på Tyresöhalvön.
Läs mer om Catarina
Carina Högberg
carina-hogberg@bredband.net
Carina Högberg är ny programmakare på Tyresöradion med inriktning på personliga berättelser från sitt yrkesliv från ambulansen, hemsjukvården och mobil psykiatri. Hon gör programserien "Personligt med Carina" där hon samtalar med intressanta människor som varit med om mycket och vågar dela sina berättelser.
Läs mer om Carina
Carin von Walden
carin@joyful-living.se
Carin von Walden arbetar som coach och samtalsterapeut och kommer att svara på era frågor i serien Fråga Carin. På ett enkelt och konkret sätt med mycket humor ger Carin tips på hur vi kan må bättre i vår vardag. Där är många människor som är i stort behov av att prata med någon och vi människor har ungefär samma bekymmer och lidanden, det tar sig bara olika uttryck. Genom att Carin svara på utvalda frågor är det även hjälpsamt för alla som lyssnar. Går du ensam med dina funderingar om livet eller om det är något som inte känns bra i ditt liv då kan du skicka din fråga till Carin så kommer du få svar i programmet. Carin har många års erfarenhet av personlig utveckling från samtal med människor både i grupp och individuellt. Carin har arbetat större delen av sitt yrkesverksamma liv som chef inom äldreomsorgen, som inneburit oändliga samtal med människor som behövt hjälp och stöd. Rådgivning och problemlösning har varit hennes huvudarbetsuppgifterna.
Läs mer om Carin
Pierre Näsman
pierre.nasman@gmail.com
Tyresöradions egen äventyrsreporter som följer lokala och globala äventyr. Är även intresserad av militaria, historia och konspirationer. Borrar och hittar intressanta saker i stort som smått som är värt att bevaka och göra radio om. Likaså hurtbulle som gärna pratar kost, hälsa och vardagsmotion med bakgrund som vardagsmotionär och extremidrottare med alpina äventyr i Himalaya och i Anderna. Inget är för stort eller för smått för att rapportera om i Tyresöradion. Till vardags jobbar Pierre som vaktis och IT-ansvarig på en skola i Tyresö. Bakgrund som IT-projektledare inom läkemedelsbranschen, yrkesdykare och aktiv inom hemvärnet. Driver youtubekanalen pierrenasman, hemsidan korvlinjen.se och sin egen hemsida nasman.nu. Huvudintressen är familj, barnbarn, foto, film, motorcykel, pistolskytte och att göra radio. Bor i Granängsringen, Tyresö.
Läs mer om Pierre

Styrelsen

Anders Linder
anders.linder@fastighetochinkop.se
Ordförande i Närradioföreningen
Byggnadsingenjör. Är chefredaktör för lokaltidningen Tyresö Nyheter, ordförande i Tyresö kommunfullmäktige och lokalpolitiker (s). Har bra koll på Tyresö. Gift med Marie och bor på Farmarstigen.
Björn Andersson
anderbjo@gmail.com
Vice ordförande i Närradioföreningen.
Tidigare VD för TYBO. Gör programmet Båtsudd om båtlivet i Tyresö. Kommunvald revisor (m) i Tyresö kommun. Sambo med programmakaren Catharina. Bor på Bergholm i Östra Tyresö.
Niclas Jonsson
niclas.i.tyreso@bredband.net
Sekreterare i Närradioföreningen.
Lärare på Nyboda skola. Är redaktör och ansvarig utgivare för Radio X3M som gör program med elever på Nyboda skola. Aktiv i Vänortsföreningen. Bor i Lindalen.
Ann Sandin-Lindgren
ann.sandinlindgren@gmail.com
Kassör i Närradioföreningen.
Redaktör och programmakare på Tyresöradion. Har tagit över ansvaret för Tyresöradion från sin avlidne far Åke Sandin. Har ett förflutet som fritidspolitiker och har varit IT-utbildare på SVT.
Erland von Heijne
erland.von_heijne@sr.se
Ledamot i Närradioföreningen.
Ljudtekniker på Sveriges Radio. Teknisk ansvarig för studiotekniken. Har bott på Fornudden med sina tre barn. Medverkar med enmansbandet Erland i radioprogrammet På minuten.
Göran Sundgren
goran.sundgren@gmail.com
Ledamot i Närradioföreningen 2023.
Är ordförande i Tyresö Hembygdsförening och i Framtidens kyrka och är vice ordförande i Tyresö församlings kyrkoråd. Har arbetat som resesäljare, inom valutamarknaden och som mentalskötare.
Bor på Tyresö Brevik med fru och barn.
Lena Guthe
lena@guthe-nordin.se
Ledamot i Närradioföreningen 2024. Lena arbetar som kultursamordnare i Tyresö kommun och kan mycket om Tyresös historia.