Lyssna live!

Alf och Bernt om Tyresö förr

10 mars 2024

Alf Hasselgren, Ann Sandin-Lindgren, Bernt Karlsson
Alf och Bernt

Alf Hasselgren har växt upp i Trollbäcken på 30- och 40-talet och varit ordförande och aktiv i Hembygdsföreningen i många år. Tillsammans med Bernt Karlsson berättar de om hur deras fäder jobbade vid spårvägen när tunnelbanan byggdes ut. Även lite historia om hur Bollmora utvecklades på 50 och 60-talet.
Programledare: Ann Sandin-Lindgren

Medverkar:

Alf Hasselgren, Ann Sandin-Lindgren, Bernt Karlsson

Längd:

43 min

Ort/Område:

Tyresö

Hördes på 91,4:

10 mars till 31 mars 2024

Extra om programmet

Från en träff med Hanvikens Supporterklubb.
Alf Hasselgren längst bak till vänster, Linda Haglund i mitten och Gunnar Ahl till höger.
Foto ur boken Hasse Gynge Minns

Gamla Kumla skola där Alf gick och som Bernts farfar byggde på en våning till. Den målades om från röd till gul.

I Villa Flormonto bodde Carl-Eric Lindbom som var flaggstyrman i marinen. I huset hade man kommunala möten innan kommunalhuset byggdes i Trollbäcken.

Hörnrummet i kommunalhuset i Trollbäcken. Till vänster sitter kommunalrådet Gunnar Gyllnert med kommunalkamrer Gunnar Tunevi bredvid och förhandlar med markägaren Simon Berg till höger. Från boken "FRÅN VILDMARKSSTRÅK TILL STORSTADSSATELLIT" av Anne Sahlin

Kommunmöte från 1960-talet om Bollmora! Alfs pappa Håkan Hasselgren till höger. De övriga är fr.v. John Wisén, Gunnar Gyllnert, Gertrud Sjögren och stående Claes Turesson.

Kommunalkontoret vid Alléplan 1945 - 1965

De kallades i folkmun "de fem stora" på 50-talet. Det var från vänster Ivar Lundell (FP), Ture Åkerblom (FP), J K T Wisén (S), Gunnar Gyllnert (S) och Alfs far Håkan Hasselgren (S).
Håkan Hasselgren var ordförande i socialdemokraterna och i kommunfullmäktige. Han var även redaktör för Tyresö Tidning.

podcast ikon

Programmet har hörts på närradion i Tyresö. Tyresöradion sänder personintervjuer, fördjupningar för olika intressen, föreningsinformation, evenemang m.m.