Lyssna live!
Nytt

Maj-Britt gjorde en kulturgärning!

Premiär den 16 juni 2024

Ann Sandin-Lindgren, Maj-Britt Faith-Ell, Åke Sandin
Maj-Britt med barnbarnet Nova

I denna arkivpärla från 1997 berättar profilen Maj-Britt Faith-Ell (1936-2022) för Åke Sandin om hur hon flyttade till Tyresö 1939. Om hur hon började intervjua 75 personer, torpare, jägare, fiskare m.fl, som bott och verkat i Tyresö från 20-talet och frammåt. Det resulterade sedan i en bok 1994 som heter "Så minns vi Tyresö: Tyresöbor berättar" som gavs ut av Tyresö kommun.
Producent: Ann Sandin-Lindgren.

Medverkar:

Ann Sandin-Lindgren, Maj-Britt Faith-Ell, Åke Sandin

Längd:

31 min

Ort/Område:

Tyresö

Kommer snart på 91,4:

16 juni till 18 augusti 2024

Extra om programmet

May-Britt med sin man Åke framför sommarstugan på Brevik

Boken Så minns vi Tyresö: Tyresöbor berättar
av Tyresö kultur- och fritidsnämnd.

Hur var det att leva på Tyresö under 20-, 30, 40- och 50-talen?
I skriften "Så minns vi Tyresö" berättar ett tiotal män och kvinnor om sina minnen från den tiden. Det kan handla om hur det var att som torpare göra dagsverken på Tyresö gård, om hur handelsträdgården på Kumla kom till och om hur det det stod till med fiskarlivet på Notholmen. I ett avsnitt berättar en jägare om natten då han tvingades sova i en älg. Och så får läsaren stifta bekantskap med de priviligerade sommargästernas ljuva liv. Varje sommar kom de med båt, bagage, tjänstefolk och stora barnaskaror. Skriften är en del i ett projekt där fritidsboende Majbritt Faith-Ell intervjuat 75 personer som bott och verkat på Tyresö. Samtalen har spelats in på band som sedan skänkts till kultur- och fritidsnämnden.

podcast ikon

Programmet kommer att höras på närradion i Tyresö. Tyresöradion sänder personintervjuer, fördjupningar för olika intressen, föreningsinformation, evenemang m.m.