Lyssna live!

Tyra Persson på Stormyra Gård

1 januari 1997

Tyra Persson, Åke Sandin
Från boken Så minns vi Tyresö

1997 intervjuades Tyra Persson av Åke Sandin . Hon berättar om torparnas liv i Tyresö för länge sedan när hon bodde på Stormyra gård. Om hur hon var tjänsteflicka åt markisens söner och hennes senare tillvaro på Sikvägen. En halvtimme om Tyresös bortglömda historia.

Medverkar:

Tyra Persson, Åke Sandin

Längd:

30 min

Ort/Område:

tyresö

Hördes på 91,4:

1 januari till 21 januari 1997

Hördes senast som repris
17 oktober till 7 november 2021

Extra om programmet

Boken går att köpa på Tyresö kommun.

Elever och lärare i Vissvass skola omkring 1920. De hade undervisningen förlagd till Norrgården innan de fick en egen skolbyggnad. En skön och solig försommardag bildade lärarinnan Karin Johansson ring med barnen på ett gärde intill skolan.
(Bilderna kommer från Tyra Perssons fotoalbum).

Rodd på Storängsfladen runt 20-talet. I fjärran skymtar en ladugård som låg där båtklubben nu finns. På bilden ses Gustav Pettersson (i hatt) med döttrarna Anna-Lisa och Tyra, gift Persson, som berättar om Stormyra i skriften "Så minns vi TYRESÖ - Tyresöbor berättar". Med i sällskapet är också Tyras farbror Hjalmar Pettersson och hans döttrar Venja och Elsa.

(Bilderna kommer från Tyra Perssons fotoalbum).

Bilden föreställer Tyras pappa Janne Pettersson. Från boken "Så minns vi TYRESÖ-Tyresöbor berättar"

podcast ikon

Programmet har hörts på närradion i Tyresö. Tyresöradion sänder personintervjuer, fördjupningar för olika intressen, föreningsinformation, evenemang m.m.