Lyssna live!

Tyresöradion har flera podcasts - där poddar finns

Vissa av Tyresöradions olika programserier läggs också ut som egna poddar för mobiler och plattor vilket gör att man enkelt kan prenumerera på en programserie man är intresserad av och vill följa. I podden Radio Tyresö finns samtliga program.
Här listas de poddar som just nu är aktuella och uppdaterade:

Radiodoktorn i Tyresö

Uppdaterad 2024-06-16
Ett medicinskt magasin med Dr Lena Hjelmérus
Från Tyresöradion 91,4 MHz sänds sedan flera år var 3:e vecka ett medicinskt magasin. Dr Lena Hjelmérus, specialist i geriatrik och diplomerad i palliativ medicin diskuterar olika sjukdomar och hur man blir friskare. I programmen medverkar Leif Bratt som representerar Folkets röst och ställer dr Lena mot väggen med kluriga frågor. Nu kan du via denna app lyssna på alla program och även prenumerera så att du inte missar något. Hörs där poddar finns!

Vård Tyresö

Uppdaterad 2024-06-16
Aktuella förändringar och nyheter inom vården både nationellt, regionalt och kommunalt.
Vård Tyresö är en podd som tar upp aktuella förändringar och nyheter inom vården både nationellt, regionalt och kommunalt. Den speglar det stora systemskiftet i synsätt och arbetssätt som både innehåller en centralisering och en decentralisering. Utgångspunkten är medborgarna i lokalsamhället Tyresö men diskuterar gemensamma allmänna problem för hela Västeuropa t.ex en äldre befolkning med stora vårdbehov, en befolkning som visserligen lever längre men ändå har fler kroniska tillstånd och de stora kostnader som tekniskt utvecklad sjukhusvård innebär.

Fråga Carin i Tyresö

Uppdaterad 2024-06-16
En plattform för människor som behöver vägledning i livet
Podden ”Fråga Carin” är en plattform för människor som behöver vägledning i livet och bygger på era lyssnarfrågor. Carin von Walden arbetar som coach och samtalsterapeut och kommer att svara på era frågor. På ett enkelt och konkret sätt med mycket humor ger Carin tips på hur vi kan må bättre i vår vardag. Där är många människor som är i stort behov av att prata med någon och vi människor har ungefär samma bekymmer och lidanden, det tar sig bara olika uttryck. Genom att Carin svara på utvalda frågor är det även hjälpsamt för alla som lyssnar. Går du ensam med dina funderingar om livet eller om det är något som inte känns bra i ditt liv då kan du skicka din fråga till Carin så kommer du få svar i programmet. Carin har många års erfarenhet av personlig utveckling från samtal med människor både i grupp och individuellt. Carin har arbetat större delen av sitt yrkesverksamma liv som chef inom äldreomsorgen, som inneburit oändliga samtal med människor som behövt hjälp och stöd. Rådgivning och problemlösning har varit hennes huvudarbetsuppgifterna.

KONST-podden Tyresö

Uppdaterad 2024-06-16
Ett magasin för dig som redan gillar eller nu blir nyfiken på konst!
KONST-podden Tyresö Ett magasin för dig som redan gillar eller nu blir nyfiken på konst! KONST-podden Tyresö är podden där Gunnel Agrell Lundgren och Ewa Kinnunen samtalar om konst, konstnärskap och konstbegrepp, resonerar om inspiration, material, bilduttryck och om de nödvändiga svackorna i skapandet. Ja, ni ser att KONST-podden Tyresö kommer bli aningen nördig och härlig! Ambitionen är ett nytt program i slutet på varje månad med uppehåll för sommaren.

Pierres värld

Uppdaterad 2024-03-31
Tyresöradions egen äventyrsreporter som följer lokala och globala äventyr
Pierre är intresserad av militaria, historia och konspirationer. Borrar och hittar intressanta saker i stort som smått som är värt att bevaka och göra radio om. Likaså hurtbulle som gärna pratar kost, hälsa och vardagsmotion med bakgrund som vardagsmotionär och extremidrottare med alpina äventyr i Himalaya och i Anderna. Inget är för stort eller för smått för att rapportera om i Tyresöradion. Till vardags jobbar Pierre som vaktis och IT-ansvarig på en skola i Tyresö. Bakgrund som IT-projektledare inom läkemedelsbranschen, yrkesdykare och aktiv inom hemvärnet. Driver youtubekanalen pierrenasman, hemsidan korvlinjen.se och sin egen hemsida nasman.nu. Huvudintressen är familj, barnbarn, foto, film, motorcykel, pistolskytte och att göra radio.