Lyssna live!

Tyresöradion har flera podcasts - där poddar finns

Vissa av Tyresöradions olika programserier läggs också ut som egna poddar för mobiler och plattor vilket gör att man enkelt kan prenumerera på en programserie man är intresserad av och vill följa. I podden Radio Tyresö finns samtliga program.
Här listas de poddar som just nu är aktuella och uppdaterade:

Radiodoktorn i Tyresö

Uppdaterad 2023-05-21
Ett medicinskt magasin med Dr Lena Hjelmérus
Från Tyresöradion 91,4 MHz sänds sedan flera år var 3:e vecka ett medicinskt magasin. Dr Lena Hjelmérus, specialist i geriatrik och diplomerad i palliativ medicin diskuterar olika sjukdomar och hur man blir friskare. I programmen medverkar Leif Bratt som representerar Folkets röst och ställer dr Lena mot väggen med kluriga frågor. Nu kan du via denna app lyssna på alla program och även prenumerera så att du inte missar något. Hörs där poddar finns!

En annan syn på träning

Uppdaterad 2023-05-14
Ett Friskis&Svettis projekt i Tyresö att utveckla träning för äldre med synnedsättning
Hösten 2019 startade Friskis&Svettis Tyresö ett projekt, med stöd av Allmänna Arvsfonden, att utveckla träning för äldre med synnedsättning. Nu är snart vårt första projektår till ända och Josefine som är initiativtagare och projektledare berättar om uppstarten och om vårt första år tillsammans med Peter som är träningsansvarig. Ett år som fick en rejäl utmaning i och med att vi drabbades av en pandemi, Covid-19, vilket gjorde att vi fick avbryta träningen med vår seniora referensgrupp i mars 2020. Men skam den som ger sig tänkte vi och började utveckla hörselstyrd träning. Lyssna på hur det går för oss. Jag som leder programmet heter Britta och min roll är kommunikatör i projektet.

Personligt med Carina

Uppdaterad 2023-05-14
Personliga samtal med människor som har olika öden i livet.
Vi samtalar om sånt som berör och behöver berättas samt hur det är att arbeta i vården idag. Mitt genuina intresse för människors öden speglar våra samtal på ett allvarsamt sätt men med glimten i ögat. I hela mitt yrkesliv har jag arbetat i vården som ambulanssjukvårdare, på mobil psykiatri och nu i hemsjukvården och på psykiatriska akutmottagningen på St: Görans sjukhus och dessa yrken har givit mig inblick i många öden och berättelser. Prenumerera på "Personligt med Carina i Tyresö" och lyssna på mina gästers berättelse.

Blåljus Tyresö

Uppdaterad 2023-04-09
Reportage och intervjuer om allt som rör blåljusaktörerna och närliggande verksamheter i Tyresö med omnejd.
På Tyresöradion publiceras reportage och intervjuer om allt som rör blåljusaktörerna och närliggande verksamheter i Tyresö med omnejd. Följ med på övning med Räddningstjänsten, besök Larmcentralen, åk med Kommunpolisen, hör om brottsstatistik och brottsförebyggande åtgärder, upplev vad som händer när vi ringer 112 och mycket mer. Programledare är Jerker Pettersson.

Pierres värld

Uppdaterad 2023-03-26
Tyresöradions egen äventyrsreporter som följer lokala och globala äventyr
Pierre är intresserad av militaria, historia och konspirationer. Borrar och hittar intressanta saker i stort som smått som är värt att bevaka och göra radio om. Likaså hurtbulle som gärna pratar kost, hälsa och vardagsmotion med bakgrund som vardagsmotionär och extremidrottare med alpina äventyr i Himalaya och i Anderna. Inget är för stort eller för smått för att rapportera om i Tyresöradion. Till vardags jobbar Pierre som vaktis och IT-ansvarig på en skola i Tyresö. Bakgrund som IT-projektledare inom läkemedelsbranschen, yrkesdykare och aktiv inom hemvärnet. Driver youtubekanalen pierrenasman, hemsidan korvlinjen.se och sin egen hemsida nasman.nu. Huvudintressen är familj, barnbarn, foto, film, motorcykel, pistolskytte och att göra radio.

Tyresö växer

Uppdaterad 2023-02-26
Om stadsbyggnad, bostäder, byggande och trygghet i Tyresö
I podden "Tyresö Växer" belyses frågor kring stadsbyggnad, bostäder, byggande och trygghet i största allmänhet men med särskilt inriktning på Tyresö. Catarina Johansson Nyman samtalar med politiker, tjänstemän, experter, boende och olika intressanta personer som har åsikter och kunnande.