Lyssna live!

Tyresöradion har flera podcasts - där poddar finns

Blåljus Tyresö

Reportage och intervjuer om allt som rör blåljusaktörerna och närliggande verksamheter i Tyresö med omnejd.
På Tyresöradion publiceras reportage och intervjuer om allt som rör blåljusaktörerna och närliggande verksamheter i Tyresö med omnejd. Följ med på övning med Räddningstjänsten, besök Larmcentralen, åk med Kommunpolisen, hör om brottsstatistik och brottsförebyggande åtgärder, upplev vad som händer när vi ringer 112 och mycket mer. Programledare är Jerker Pettersson.

Bostadsköpet

om bostadsköpets olika aspekter - sänds på Radio Tyresö
I denna podd samtalar fastighetsmäklaren Anna Svanholm och Catarina Johansson Nyman om bostadsköpets olika aspekter. En serie som sänds i Tyresöradion på frekvensen 91,4 MHz.

En annan syn på träning

Ett Friskis&Svettis projekt i Tyresö att utveckla träning för äldre med synnedsättning
Hösten 2019 startade Friskis&Svettis Tyresö ett projekt, med stöd av Allmänna Arvsfonden, att utveckla träning för äldre med synnedsättning. Nu är snart vårt första projektår till ända och Josefine som är initiativtagare och projektledare berättar om uppstarten och om vårt första år tillsammans med Peter som är träningsansvarig. Ett år som fick en rejäl utmaning i och med att vi drabbades av en pandemi, Covid-19, vilket gjorde att vi fick avbryta träningen med vår seniora referensgrupp i mars 2020. Men skam den som ger sig tänkte vi och började utveckla hörselstyrd träning. Lyssna på hur det går för oss. Jag som leder programmet heter Britta och min roll är kommunikatör i projektet.

Frags&Filosofi

Vad vi tänker och samtalar om när vi spelar Call of Duty
En podd där Alex och psykologen Merro bollar tankar och samtidigt spelar on-line-spelet Call of Duty. Det går att vara med i dialogen på www.twitch.com/Orca86. Vi pratar filosofi och livet.

Från Tyresö till Frankrike

Livet i Languedoc
På Tyresöradion publiceras reportage, intervjuer och samtal med människor om Frankrike och regionen Languedoc. Följ med och hör många svenskars berättelser om hur de fastnat för det franska livet och funnit en bostad invid Medelhavet. lyssna till hur de lever, vad de jobbar med, om vinet, om maten och deras drömmar. Programledare: Jerker Pettersson

PoddNacho Tyresö

Sport och Träning med Nacho
Tyresöradions programledare José Barison som kallas för Nacho brinner för sport och träning. Han har varit en av Tyresös bästa fotbollsspelare. Han bjuder in intressanta gäster till Tyresöradion som berättar vilken betydelse sport och träning har i deras liv.

Radiodoktorn i Tyresö

Ett medicinskt magasin med Dr Lena Hjelmérus
Från Tyresöradion 91,4 MHz sänds sedan flera år var 3:e vecka ett medicinskt magasin. Dr Lena Hjelmérus, specialist i geriatrik och diplomerad i palliativ medicin diskuterar olika sjukdomar och hur man blir friskare. I programmen medverkar Leif Bratt som representerar Folkets röst och ställer dr Lena mot väggen med kluriga frågor. Nu kan du via denna app lyssna på alla program och även prenumerera så att du inte missar något. Hörs där poddar finns!

Sportsvepet Tyresö

Ett magasinsprogram för dig som gillar sport
Sportsvepet är magasinet för dig i Tyresö som gillar sport i allmänhet där vi samlar veckans händelser. Tyresöradions Niklas Wennergren gör reportage från aktuella matcher, gör intervjuer och kommenterar sporthändelser i kommunen.

Tyresö växer

Om stadsbyggnad, bostäder, byggande och trygghet i Tyresö
I podden "Tyresö Växer" belyses frågor kring stadsbyggnad, bostäder, byggande och trygghet i största allmänhet men med särskilt inriktning på Tyresö. Catarina Johansson Nyman samtalar med politiker, tjänstemän, experter, boende och olika intressanta personer som har åsikter och kunnande.

Uppdrag Tyresö

Ett polisprogram som också tar upp sociala frågor.
Uppdrag Tyresö är en programserie som tar upp sociala frågor och frågor om kriminalitet, brott och straff i Tyresö. Medverkar gör ofta poliser från Tyresö som är insatta i det aktuella läget i kommunen och landet.Programledare: Ann Sandin-Lindgren