Lyssna live!

Slim och Ajda tar sig ut i världen

27 januari 2019

Ajda Asgari, Ann Sandin-Lindgren, Slim Lidén

Eldsjälen Slim Lidén och ordförande i Smart International Ajda Asgari berättar för Ann Sandin-Lindgren hur de jobbar med att rädda barn och ungdomar från tobak, alkohol och droger. Nu sprider sig Team-Smart-metoden som startade i Tyresö till flera länder i Afrika och Asien. Läs mer här.

Medverkar:

Ajda Asgari, Ann Sandin-Lindgren, Slim Lidén

Längd:

35 min

Ort/Område:

Tyresö

Hördes på 91,4:

27 januari till 17 februari 2019

Extra om programmet

I Nairobi i Kenya finns det några slumområden med massor av barn som hänger på de leriga gatorna. Det finns massor av olika droger, bland dem hjärnupplösande sniffningsmedel. I somras uppmanades barnen i Korogocho att gå med i ”Slum Smart Ambassadors” och ännu har ingen brutit sina Team Smart-kontrakt.

Samarbetsorganisation i Sri Lanka är Family Wellbeing Center.
De har beslutat om en handlingsplan för 2019 när det gäller införandet av Kontraktsmetoden och Smart Clubs i några skolor i Sri Lanka.

Styrelsen: 'Smart International' är formellt ett svenskt NGO - men vi arbetar bara för resten av världen ...
Ordförande: Ajda Asgari, Kassör: Erik Åke Setréus, Magnus Wallgren, Erik Linder, Cilla Dahl Andersson, Erik Leijonmarck, Ann-Sofie Roberntz
Förbundssekreterare: Slim Lidén

Bli gärna stödmedlem i Smart International! Betala en engångsavgift på 200 kronor till plusgiro 85 63 41 - 3. Eller Swisha till 123 504 61 15.
Dina pengar går oavkortat till verksamheter i Afrika / Asien. Du får kvartalsrapporter med bilder. Namn och e-postadress räcker.

podcast ikon

Programmet har hörts på närradion i Tyresö. Tyresöradion sänder personintervjuer, fördjupningar för olika intressen, föreningsinformation, evenemang m.m.