Lyssna live!

Slim och Ajda tar sig ut i världen

27 Januari 2019

Ajda Asgari, Ann Sandin-Lindgren, Slim Lidén

Eldsjälen Slim Lidén och ordförande i Smart International Ajda Asgari berättar för Ann Sandin-Lindgren hur de jobbar med att rädda barn och ungdomar från tobak, alkohol och droger. Nu sprider sig Team-Smart-metoden som startade i Tyresö till flera länder i Afrika och Asien. Läs mer här.

Medverkar:

Ajda Asgari, Ann Sandin-Lindgren, Slim Lidén

Längd:

35min

Ort/Område:

Tyresö

Hördes på 91,4:

27 Januari till 17 Februari 2019

Extra om programmet

I Nairobi i Kenya finns det några slumområden med massor av barn som hänger på de leriga gatorna. Det finns massor av olika droger, bland dem hjärnupplösande sniffningsmedel. I somras uppmanades barnen i Korogocho att gå med i ”Slum Smart Ambassadors” och ännu har ingen brutit sina Team Smart-kontrakt.

Samarbetsorganisation i Sri Lanka är Family Wellbeing Center.
De har beslutat om en handlingsplan för 2019 när det gäller införandet av Kontraktsmetoden och Smart Clubs i några skolor i Sri Lanka.

Styrelsen: 'Smart International' är formellt ett svenskt NGO - men vi arbetar bara för resten av världen ...
Ordförande: Ajda Asgari, Kassör: Erik Åke Setréus, Magnus Wallgren, Erik Linder, Cilla Dahl Andersson, Erik Leijonmarck, Ann-Sofie Roberntz
Förbundssekreterare: Slim Lidén

Bli gärna stödmedlem i Smart International! Betala en engångsavgift på 200 kronor till plusgiro 85 63 41 - 3. Eller Swisha till 123 504 61 15.
Dina pengar går oavkortat till verksamheter i Afrika / Asien. Du får kvartalsrapporter med bilder. Namn och e-postadress räcker.

podcast ikon

Programmet har hörts på närradion i Tyresö. Tyresöradion sänder personintervjuer, fördjupningar för olika intressen, föreningsinformation, evenemang m.m.

Om spelaren inte syns eller om det är problem att spela upp programmet kan orsaken vara en äldre version av Flash Player. Ladda ner senaste Adobe Flash här.