Lyssna live!

I köket med Giovanna - Campanien

19 februari 2023

Catarina Johansson Nyman, Giovanna Carlsson

I denna nya serie får vi följa med på en matresa genom Italiens olika regioner med Giovanna Carlsson. Hon är en Tyresöbo med stort kunnande och engagemang kring det italienska köket. I detta första program besöker vi Neapel och Campanien. Och Catarina Johansson Nyman som är programmakare får förstås provsmaka på Giovannas goda ragu och gnocchigratäng!

Medverkar:

Catarina Johansson Nyman, Giovanna Carlsson

Längd:

39 min

Ort/Område:

Tyresö

Hördes på 91,4:

19 februari till 12 mars 2023

Extra om programmet

Giovannas goda gnocchigratäng

Neapolitansk ragu

Neapolitansk ragú

  1. Skiva löken tunt och bryn den i olja utan att den blir bränd.

  2. Tillsätt köttet och stek på alla sidor så att porerna tillsluts. Tillsätt lite rödvin i omgångar och låt det avdunsta. Detta steg tar cirka 40 minuter.

  3. Tillsätt tomatpurén och låt den smälta. Tillsätt därefter krossade eller passerade tomater. Höj värmen och späd med lite vatten. Så snart det börjar koka sätter du plattan på lägsta värme och låter såsen sjuda.
    Under den här delen av tillagningen bör grytan täckas med lock, men inte helt. Stick in en träslev, eller ett annat långt verktyg, mellan grytan och locket för att skapa en mindre öppning.

  4. Den här tillagningsfasen varar i minst fyra timmar och ända upp till sex timmar.
    Kontrollera köttets mörhet med jämna mellanrum. Om köttet känns färdigt kan du lyfta upp det från såsen, (vissa bitar kräver längre tillagningstid än andra) så att det inte faller sönder. Lägg sedan tillbaka det igen mot slutet av processen.

  5. Ragun är färdig när tomatsåsen är tjock, mörk och glansig.

 

podcast ikon

Programmet har hörts på närradion i Tyresö. Tyresöradion sänder personintervjuer, fördjupningar för olika intressen, föreningsinformation, evenemang m.m.