Lyssna live!

Översten körde korna på en färja

4 februari 2018

Gunnel Agrell Lundgren, Göran Magnusson

Nr 24 i serien Tyresö under en föränderlig tid. Göran Magnusson berättar om torpen runt Kumla. Folk uppmuntrades att uppodla ny mark. Torparna var betrodda män som satt i många av kommunens råd och kommittéer. I dag ligger flera skolor där torp har legat. Programmakare Gunnel Agrell Lundgren.

Medverkar:

Gunnel Agrell Lundgren, Göran Magnusson

Längd:

29 min

Ort/Område:

Tyresö

Hördes på 91,4:

4 februari till 25 februari 2018

Hördes senast som repris
12 september till 26 september 2021

Extra om programmet

Torpet Vreten

Nuvarande "torparfrun" Sanna. Sprillans nytt kök har ersatt den gamla spisen och spiskåpan.

"Torparmor" på farstukvisten. Så här skrev Sanna till mig. Hej Gunnel, tack för ett roligt besök. Det ska bli så spännande att lyssna på programmet om vårt fina torp. Vi köpte torpet för 5 år sedan av Eva som bott här sedan 70-talet. Vi har gjort en totalrenovering av insidan och även byggt ut det för att det ska passa vår familj. Det var en slump att vi köpte torpet för vi hade två år tidigare just byggt ett nytt hus i Vallentuna, men längtade tillbaka till Tyresö. När vi såg annonsen på Hemnet tog det bara 4 dagar innan torpet till vår glädje var vårt. Vår famillj består av pappa Peter, mamma Sanna, Elias, Stella, Isak och Freja. Med vänliga hälsningar Susanna Rehn

Torpet Hanviken

Torpet Hanviken. Nu klubbstuga för boende i Solviken.

Torpet Hanviken. Entrésidan.

Torpet Vreten 2018

podcast ikon

Programmet har hörts på närradion i Tyresö. Tyresöradion sänder personintervjuer, fördjupningar för olika intressen, föreningsinformation, evenemang m.m.