Lyssna live!

TUFF fortsätter att satsa på Indien

31 mars 2024

Ann Sandin-Lindgren, Fernando Quiroga, Ingrid Renström, Lisa Norgren Benedictsson
Ingrid, Fernando och Lisa

Tyresö Utlands- och Fredsförening (TUFF) är och har varit en mycket aktiv förening i Tyresö som engagerat många Tyresöbor. Nu har Lisa Norgren Benedictsson, Ingrid Renström och Fernando Quiroga varit i Indien där TUFF har en omfattande verksamhet där bl.a. skolor i Tyresö har samlat in pengar med Operation Dagsverke.
De berättar om vad TUFF gör idag. Programledare är Ann Sandin-Lindgren.

Medverkar:

Ann Sandin-Lindgren, Fernando Quiroga, Ingrid Renström, Lisa Norgren Benedictsson

Längd:

41 min

Ort/Område:

Tyresö

Hördes på 91,4:

31 mars till 21 april 2024

Extra om programmet

Tre styrelsemedlemmar från TUFF är på resa i Indien: Fernando, Ingrid och Lisa. De besöker skolprojektet i Dharampur som startades på 1980-talet. 6 skolor byggdes i ett samarbete mellan TUFF och den lokala NGO:n VPSS. Fantastiska skolor!

Ingrid Renström träffar och pratar med elever på en av skolorna.

Varje skola är liten med ca 100 elever och 5-7 lärare. Eftersom det i övrigt är rätt obebyggda trakter och eleverna kommer från olika avlägsna bergsbyar, bor lärare och elever hela terminerna på skolan.

Eleverna sitter på golvet i klassrummet.

Eleverna sover på golvet i klassrummet och lärarna på en brits i rummet intill. Det är mycket enkla byggnader, men väldigt vackert smyckade med väggmålningar, tavlor, planterade träd och blomsterrabatter.

Ingrid (t.v.) och Lisa (t.h.) träffar lärare och ansvariga för TUFF:s projekt.

Relaterat

Indien12Tuff19
podcast ikon

Programmet har hörts på närradion i Tyresö. Tyresöradion sänder personintervjuer, fördjupningar för olika intressen, föreningsinformation, evenemang m.m.